18 april 2016

2 x Bronse i Junior NM

Halvor Hetland tok to tredjeplasser da Stavanger Turnforening arrangerte Junior NM Turn Menn/Kvinner 2016 helgen 16-17. april. Sandnes Turnforening hadde med tre gutter: Benjamin Riska, Christoffer Tonstad og Halvor Hetland.

Aldersgrensen i juniorklassen for gutter er t.o.m. 18 år, så her var det litt å sloss med for Sandnes-guttene på 14 og 15 år. Lørdagen var det mangekamp i guttenes 6 apparater. Søndagen var det apparatfinaler. De 6 beste i hvert apparat i mangekampen kvalifiserer seg til apparatfinalene.

Christoffer kjørte alle øvelsene og gjorde en hederlig innsats. Han kom inn over 10 poeng bedre enn i sin første FIG konkurranse som var helgen før. Godt jobbet!!

Benjamin kjørte også alle øvelser stødig inn til en god poengsum på 68,5. I det sterke selskapet holdt dette til en 13.plasss.

Grunnet skade kjørte Halvor bare i 4 av 6 øvelser og var dermed ute av mangekampen. Et høydepunkt var det dog at han kvalifiserte seg til 3 apparatfinaler av de 4 apparatene han deltok i. Uttellingen ble bra på søndagen med 3.-plass i både hopp og svingstang. I tillegg ble det en flott 4. plass i frittstående. Helgen før NM var Halvor med i den prestisjetunge nasjonale Unni & Haralds Pokalkonkurranse arrangert av Oslo Turnforening. Der ble det ble gull i hopp og sølv i svingstang.


Sandnes Turnforening kan regne med å stille med sterke lag i årene fremover i Turn Menn Junior-klassen etter hvert som guttene blir eldre og får mer trening og erfaring.