03 desember 2020

JUBILEUM – 130 år!!!

3. desember 1890. Det er faktisk 130 år siden Sandnes Turnforening ble stiftet. Tenk hvor mange tusen i Sandnes som har deltatt på et parti hos oss. Du har helt sikkert en mamma, onkel, nabo, bestemor, eller til og med en oldefar som kan si: «Ja, jeg var turner i Sandnes Turnforening»


Det er kanskje til og med noen som kan si at oldefaren deres Nils Voss i Sandnes Turn tok gull for Norge under Olympiaden i 1912. Det er ganske kult 😎.Turnforeningen ble stiftet 3. desember 1890 av Ingebret Mossige, Reiar Kluge, J. Sørbø, O. Anfindsen og O. J. Ikdal 

Det første treningslokale til Sandnes Turnforening var Sandnes Forsamlingslokale. Dette ble leid frem til 1912 da Sandnes Turnforening fikk lokalet i gave fra kommunen. Bygget ble da omdøpt til "Turnhallen". I 1956 ble Sandnes kommune interessert i Turnhallen som lå i Langgaten 78 og 80 pga gateregulering. De inngikk da en avtale med Sandnes Turnforening der Langgaten 78 og 80 ble byttet mot tomten Langgaten 91. I 1959 startet byggingen av den nye turnhallen, og 11. juni 1960 åpnet turnveteranen Martin O. Anfindsen den nye Turnhallen. 

I september 2010 flyttet Sandnes Turnforening inn i ny turnhall i Vågen i Sandnes. Denne ligger i forbindelse med Vågen videregående skole og det er der vi har tilhold i dag. 

Foreningen har et variert tilbud for barn og unge i alle aldre, med hovedvekt på barn i alderen 2-16 år. Foreningen har i dag rundt 1200 medlemmer (hvor de aller fleste er aktive). 

I Sandnes Turnforening er vårt fremste mål å gi barn og unge et godt fundament for resten av livet. Turn gir en fin balanse av fysisk og mental trening, og vi legger vekt på gjensidig respekt og tillit. 

Vi ønsker at enda flere barn skal få muligheten til et aktivt og sunt liv gjennom grunnleggende gymnastikk og turn. 

Vår visjon: I Sandnes Turnforening skal alle oppleve aktiv idrettsglede